Syftet med Akademisk företagshälsa är att skapa en standardisering och struktur för kvalitetssäkrade arbetssätt för företagshälsor i Sverige som bygger på vetenskap och beprövad erfarenet så kallad evidensbaserad praktik. Det syftar också till att underlätta kunskapsutbytet mellan forskning och praktik inom företagshälsan för att främja och stödja utvecklingen av hälsosamma arbetsplatser samt för att förebygga och åtgärda riskfyllda arbeten.
Medlemskap i Akademisk företagshälsa blir ett sätt att säkerställa att anställda och arbetsgivare nås av den senaste vetenskapen och att insatserna som görs blir evidensbaserade och kostnadseffektiva. Lista över godkända medlemmar hittar du här.
Medlem i Akademisk företagshälsa hos Kompetenscentret för företagshälsa
De företagshälsor (enheter) som:
kan ansöka om att bli medlem i Kompetenscentret för företagshälsa och får därmed ett intyg på att de
är medlemmar (Akademisk företagshälsa).
*stöd för utvärdering finns bland annat i riktlinjerna från Företagshälsans riktlinjegrupp.
Att ansöka om att bli en Akademisk företagshälsa
Spara ner ansökningsblanketten på din dator, fyll i den och bifoga den sedan i ett Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Om du har frågor är du välkommen att Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Att ansöka om att bli en Akademisk företagshälsa - bolagsansökan för stora företagshälsor med många enheter
Spara ner ansökningsblanketten på din dator, fyll i den och bifoga den i ett Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Läs om ansökningsprocessen här. Om du har frågor är du välkommen att Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Här kan du läsa ett blogginlägg om Akademisk företagshälsa på Arbets- och miljömedicinbloggen.
Detta är de företagshälsor som är godkända:
Regionhälsan i Örebro Län
Globenhälsan
Ahälsan
Företagshälsovård är en viktig aktör i välfärdssamhället. Den ska bidra både till att förebygga ohälsa och främja hälsa samt till att skapa goda och säkra arbetsplatser där anställda inte riskerar att skadas eller bli sjuka.
För frågor gällande pågående och avslutade forskningsprojekt, vänligen kontakta respektive projektledare under fliken Forskning.